Alles wat je wilt weten over de bestelwagenverzekering

Heb je vragen over je bestelwagenverzekering? Wat moet je doen bij schade of bij een nieuw kenteken? Yuzzu legt het je uit.

De bestelwagenverzekering in België


De rol van een bestelwagenverzekering in België is tussenkomen bij een ongeluk en derden schadeloosstellen als je in fout bent. De schade kan materieel, fysiek of moreel zijn. Ontdek onze formules en opties.

Inschrijving van een voertuig


Net een wagen gekocht en nog geen nummerplaat? Ontdek de te volgen stappen, de kosten en de belasting op inverkeersstelling.

Wat te doen bij schade of een ongeval?


Schade of een ongeval is op zich al vervelend genoeg. Yuzzu doet er alles aan om je te helpen met de verschillende procedures. Wees voorbereid dankzij de volgende adviezen in geval van schade.

Hoe van bestelwagenverzekering veranderen?


In België is het veranderen of opzeggen van je bestelwagenverzekering aan strenge wettelijke bepalingen onderhevig. Zo moet je altijd een aangetekende opzeggingsbrief naar de verzekeraar sturen. Bovendien mag je als verzekerde niet van voertuig zijn veranderd, tenzij in bepaalde gevallen en onder bepaalde voorwaarden. Je moet vooral rekening houden met de opzegtermijnen die van toepassing zijn. Lees verder voor meer info.

Hoe een aanrijdingsformulier invullen?


Een aanrijdingsformulier invullen is essentieel om niet voor onaangename verrassingen te moeten staan. Het is belangrijk om het formulier onmiddellijk na het ongeval in te vullen om eventuele problemen met personen met slechte bedoelingen te vermijden.

Wat is de bonus-malus?


De bonus-malus beloont voorzichtige chauffeurs met een lage bonus-malusgraad. Andersom ‘straft’ het systeem mensen die een of meer ongevallen veroorzaken met hun bestelwagen met een hogere bonus-malusgraad, waardoor zij meer betalen voor hun verzekering.

CO2-belasting in België: hoe bereken je je CO2 bonus-malus?


In Wallonië moet je letten op de hoeveelheid CO2 die je voertuig uitstoot. Lees verder voor meer info.

De opzegbrief voor je bestelwagenverzekering


Als je van bestelwagenverzekering wilt veranderen, ben je verplicht om een opzegbrief aan je verzekeringsmaatschappij te sturen.

Een tweedehandswagen kopen: het niet te missen pack


Je wilt graag een tweedehandsbestelwagen aanschaffen? Ontdek onze “tweedehandsbestelwagenkit", een praktische gids met alle benodigdheden voor de aanschaf van een tweedehandsbestelwagen.