Vooruitblik op het Autosalon 2020

Autofans hebben vrijdag 10 tot en met zondag 19 januari 2020 natuurlijk al lang met rood omcirkeld in hun agenda’s, want anderhalve week lang verovert het Autosalon van Brussel dan de paleizen van de Heizel. Benieuwd wat je allemaal mag verwachten van deze 98ste editie? Volg de gids!Elk jaar komen de grootste automerken de nieuwigheden en trends uit de autosector voorstellen aan miljoenen kijklustigen en koopjesjagers. Dit jaar palmt het autosalon 95.000 m² van de Heizel in. Iets minder dan de vorige jaren dus. Dat komt doordat de organisatie de Astrid Hall voortaan zal gebruiken voor veiligheidscontroles van bezoekers uit parking C.

Talloze premières


Het Autosalon mag dit jaar dan een stukje kleiner geworden zijn, er vallen wel veel meer premières te ontdekken dan anders. En niet alleen voor België! Organisator Febiac pakt dit jaar naast de Belgische premières ook uit met maar liefst 9 Europese en 12 wereldwijde premières. Dat hebben we te danken aan het feit dat het Autosalon van Detroit, dat traditioneel ook in januari plaatsvindt, dit jaar verplaatst wordt naar juni. Zo komt het dat wij Belgen de wereld mogen laten kennismaken met onder meer de nieuwe Jaguar F, de Audi A5 Sportback g-tron, de Renault Captur E-tech en talloze andere wereldpremières.

Daarnaast kan je in paleis 5 van de Brussels Expo ook kennismaken met de finalisten van de verkiezing van ‘Auto van het Jaar 2020’. Maar wie de uiteindelijke winnaar wordt, ontdekken we pas begin maart tijdens het Autosalon van Genève.

Dream Cars


Naast internationale premières kan je je tijdens deze 98ste editie ook vergapen aan een veertigtal droomwagens tijdens de Dream Cars-tentoonstelling in Paleis 1. Je vindt er zo goed als alle grote prestigemerken, maar ook minder bekende en kleinere fabrikanten. Zo stelt het Franse Genty Automobile er bijvoorbeeld zijn nieuwe Akylone supercar in wereldpremière aan het grote publiek voor.

Opgelet, als je de Dream Cars tentoonstelling wil bezoeken, moet je 7 euro extra betalen bovenop je toegangticket.

Nieuwe mobiliteitsvormen


Net als vorig jaar schenkt het Autosalon 2020 opnieuw veel aandacht aan milieuvriendelijke mobiliteitsvormen met #WeAreMobility in de Patio op de Heizel. Na het succes van vorig jaar, zal deze expo zich dit jaar niet langer tot één weekend beperken maar kan je tijdens het volledige Autosalon nieuwe deeldiensten, zachte mobiliteitsvormen en andere milieuvriendelijkere oplossingen komen ontdekken.

Koopjesjagen?


De echte koopjes voor het Autosalon beginnen eigenlijk al in december. Je hoeft dus niet meer naar het Autosalon om een goede prijs te vinden. Wel kan je er verschillende merken en modellen op één locatie met elkaar vergelijken. Ideaal dus als je de knoop nog niet hebt doorgehakt.
 
Weet jij al welke auto je wil? Ontdek dan ook meteen hoeveel je zou betalen voor een autoverzekeringspremie op maat van je persoonlijke situatie: dankzij onze online simulator ken je jouw voordelige tarief in amper enkele minuten! Kom meer te weten over onze autoverzekering.

Praktische info


Het Autosalon 2020 opent zijn deuren voor het grote publiek van vrijdag 10 tot zondag 19 januari 2020, telkens van 10u30 tot 19u00. Op vrijdag 10, maandag 13 en vrijdag 17 januari zijn er nocturnes voorzien tot 22u00. Op donderdag 9 januari is er een avant-première van 20u00 tot middernacht.
 
Tickets kosten € 15 voor volwassenen en € 10 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kan je op dinsdag 14, woensdag 15 of donderdag 16 januari naar het Autosalon komen? Dan betaal je slechts € 10 als je je ticket online betaalt. Voor de parking betaal je € 10.
 
Tip: overweeg het openbaar vervoer. Afhankelijk van je vertrekstation betaal je € 21,90 tot € 29,40 voor een B-dagtrip, alles inclusief: je trein heen-en-terug, de metro en de toegang tot het salon. En zo hoef je niet in de file te staan!


Lees meer


Ontdek al onze blogartikels!

Een heleboel interessante artikels staan op jou te wachten!