De Verkeersouders

Yuzzu trotse partner van de Verkeersouders

Verkeersveiligheid is een belangrijk thema bij Yuzzu. Daarom steunen we voortaan de verkeersouders om het verkeer rond en naar de school veiliger te maken. Ken jij de verkeersouders al?


 
Als verzekeraar nemen we al verschillende maatregelen om veilige bestuurders te belonen met een korting op hun Yuzzu verzekering. Ook wagens die uitgerust zijn met rijhulpsystemen worden door ons beloond.

Maar daarnaast zijn we ervan overtuigd dat informatie en educatie een belangrijke rol te spelen hebben in verkeersveiligheid, in het bijzonder bij kinderen en jongeren. Daarom hebben we besloten voortaan de Verkeersouders te steunen.
 

Wie zijn de Verkeersouders?


Verkeersouders is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), een centrum dat kennis over verkeerskunde ontwikkelt en verspreidt. De VSV biedt praktische en inhoudelijke ondersteuning aan vrijwilligers die zich mee willen inzetten voor veiliger verkeer in de schoolomgeving en op weg naar school. Iedereen kan een verkeersouder worden, ook grootouders, buren, familieleden en andere vrijwilligers.
 

Wat doen Verkeersouders?


Verkeersouders zijn niet te verwarren met gemachtigde opzichters. Gemachtigde opzichters moeten een specifieke opleiding volgen bij de politie of de gemeente om het verkeer aan de schoolpoort in goede banen te mogen leiden.

Het engagement van verkeersouders is veel uiteenlopender. Ze kunnen bijvoorbeeld een handje toesteken tijdens de verkeersweek op school, ze kunnen leerkrachten ondersteunen tijdens fietslessen of bij schooluitstappen, of ze kunnen mee een succes maken van sensibiliseringsacties, door bijvoorbeeld ‘Helm Op Fluo Top’-stickers uit te delen aan de schoolpoort.
 

Yuzzu helpt mee


De VSV ontwikkelt verschillende kant-en-klare verkeerspakketten die alles bevatten wat Verkeersouders nodig hebben om te werken rond specifieke verkeersthema’s. Zo zijn er pakketten rond fietscontroles, foutparkeerders of een zone 30. De pakketten bevatten voorlichtingsmateriaal voor de kinderen, maar ook posters en affiches voor op en rond de school en flyers en goodies om uit te delen aan kinderen, ouders en automobilisten rond de school.

Yuzzu wil zijn schouders mee onder dit waardevolle initiatief zetten en zal daarom het Zone 30-pakket van de Verkeersouders ondersteunen. In schoolomgevingen mag je niet sneller rijden dan 30 km/u. Het pakket zal automobilisten herinneren aan deze verplichting én hen uitleggen waarom dit zo belangrijk is.

Jij ook?


Momenteel zijn er in Vlaanderen een kleine tweeduizend Verkeersouders actief. Wil jij je ook inzetten voor een betere verkeersveiligheid in de schoolomgeving? Vanaf 15 augustus 2021 kan je je via www.verkeersouders.be voor het nieuwe schooljaar.

Bereken gratis je gepersonaliseerde premie!

Pssstt: ben je al klant bij Yuzzu? Dan hebben we goed nieuws. Voor ieder nieuw contract dat je toevoegt, krijg je 2 maanden gratis! Onze Yuzzu Bonus geeft jou dus korting op de premie van je bijkomend contract gedurende het eerste jaar hiervan.