Autoverzekering vergelijken: 5 tips om de verborgen parel te vinden

Bepaalde sites bieden je de mogelijkheid om online autoverzekeringen of bestelwagenverzekeringen te vergelijken.

Maar is dit genoeg? Helaas niet: Vaak zijn de prijzen van de verzekeringen factor nummer 1 in de vergelijkingen. Maar een erg lage prijs kan echter onaangename verrassingen verbergen. Hier zijn 5 gouden tips om de verzekering te vinden die het beste past bij jouw behoeften!

1. Kies een erkend verzekeringsbedrijf


De meest bekende en gerenommeerde bedrijven hebben een grotere flexibiliteit. Zij zijn het die in het algemeen de meest voordelige verzekering aanbieden. Zowel in prijs als in dekkingsgraad van de verzekering. 

Doe je research: Hoe lang bestaat dit bedrijf al? Heb je er al ooit van gehoord? Laat dit niet het doorslaggevende argument zijn, maar het is toch iets om rekening mee te houden bij het vergelijken van een autoverzekering of bestelwagenverzekering.

2. Vergelijk wat vergelijkbaar is


Hoe maak je een vergelijking als het aanbod niet duidelijk is? Sommige bedrijven gebruiken woordspelingen en presenteren hun formules op onduidelijke manier. Dit is een goede indicatie van de transparantie en de ernst van het verzekeringsbedrijf. Je moet in één oogopslag de kosten en opties van elke formule kunnen zien. Als dit niet mogelijk is, zou het kunnen dat er een addertje onder het gras zit.

3. Vermijd nutteloze opties


Iedere persoon is anders en elke bestuurder heeft zijn eigen voorgeschiedenis. Indien je ooit slachtoffer was van vluchtmisdrijf, is rechtsbescherming een interessante aanvulling op je verzekering. Voor je buurman die veel op reis gaat, is hulp bij een panne in het buitenland echter van cruciaal belang.

Een goede tip: Vermijd ‘all-inclusive’ formules. Deze hebben meestal overbodige opties die de prijs van je verzekering de hoogte injagen. Kies liever voor een verzekering die deze diensten optioneel aanbiedt.

4. Zijn sleepkosten en pechverhelping opgenomen in de polis?


Indien je via een pechverhelpingsdienst moet gaan, kan de rekening soms erg hoog oplopen. Dit is de reden dat vele verzekeringsbedrijven deze dienst aanbieden in hun formules, zelfs voor een eenvoudige aansprakelijkheidsverzekering. 

Let goed op deze service tijdens het vergelijken van verzekeringsformules en bespaar jezelf onaangename verrassingen.

5. Let op de klantenservice


Dit is een criterium waar geen enkele online vergelijkingstest rekening mee houdt! En toch! Als je al eens lange uren aan de telefoon hebt gewacht, of nooit een antwoord op een email hebt gekregen, weet je hoe belangrijk dit is! Kies voor bedrijven die een ervaren contactpersoon aanbieden.

Sommige bedrijven geven elke klant een ervaren manager die je dossier kent en opvolgt.

Nu hoef je alleen nog een online verzekeringsvergelijking te maken en de verborgen parel te vinden. Je kan direct beginnen met een simulatie online via Yuzzu of bekijk het overzicht van onze formules voor je autoverzekering.

En bij Yuzzu hanteren we vaste prijzen voor de verzekeringsopties. Geen verrassingen bij ons!


Lees meer


Ontdek al onze blogartikels!

Een heleboel interessante artikels staan op jou te wachten!