Alles weten over je autoverzekering

Je hebt vragen over je autoverzekering of bestelwagenverzekering? Wat moet je doen bij een nieuwe inschrijving of schade? Yuzzu helpt je op weg.

De autoverzekering in België


Een autoverzekering in België dient om schade bij derden te verzekeren als je bij een ongeval in fout bent. Het kan gaan om lichamelijke, materiële of morele schade.

Bekijk het overzicht van onze formules en opties voor je autoverzekering of je bestelwagenverzekering.

Of kom meer te weten over volgende onderwerpen:
De kilometerverzekering
Hoe minder je rijdt, hoe minder je betaalt! Je kan tot 50% korting krijgen, afhankelijk van hoeveel kilometers je jaarlijks rijdt.
Het bonus-malus systeem
De bonus-malus beloont voorzichtige chauffeurs met een lage bonus-malusgraad. Andersom ‘straft’ het systeem mensen die een of meer ongevallen veroorzaken met hun auto met een hogere bonus-malusgraad, waardoor zij meer betalen voor hun verzekering.
De franchise of vrijstelling
Franchises maken het mogelijk om je premie te verlagen. Wij verlagen de prijs van je contractn en in ruil daarvoor betaal jij een beetje mee als je een schadegeval hebt.
Jouw premie of de prijs van je verzekering
Je premie is aangepast naar jouw persoonlijke situatie. Dit doen we op basis van verschillende criteria. Lees hier hoe we dit doen!

Inschrijving van een voertuig


Net een wagen gekocht en nog geen nummerplaat? Ontdek hier de te volgen stappen, de kosten en de belasting op inverkeersstelling. 


Wat te doen bij schade of een auto-ongeval?


Schade of een auto-ongeval is op zich al vervelend genoeg. Yuzzu doet er alles aan om je te helpen met de verschillende procedures. Wees voorbereid dankzij de volgende adviezen in geval van schade.


Hoe een aanrijdingsformulier invullen?


Een aanrijdingsformulier invullen is essentieel om niet voor onaangename verrassingen te moeten staan. Het is belangrijk om het formulier onmiddellijk na het ongeval in te vullen om eventuele problemen met personen met slechte bedoelingen te vermijden.


Hoe van autoverzekering of bestelwagenverzekering veranderen?


In België is het veranderen of opzeggen van je autoverzekering aan strenge wettelijke bepalingen onderhevig. Zo moet je altijd een aangetekende opzeggingsbrief naar de verzekeraar sturen. Bovendien mag je als verzekerde niet van auto zijn veranderd, tenzij in bepaalde gevallen en onder bepaalde voorwaarden. Je moet vooral rekening houden met de opzegtermijnen die van toepassing zijn. Lees hier verder voor meer informatie.


De opzegbrief voor je autoverzekering


Als je van autoverzekering of bestelwagenverzekering wilt veranderen, ben je verplicht om een opzegbrief aan je verzekeringsmaatschappij te sturen.


Een tweedehandswagen kopen: het niet te missen pack


Vind hier meer informatie over het aankopen van tweedehandswagens.


CO2-belasting in België: hoe bereken je jouw CO2 bonus-malus?


In Wallonië moet je letten op de hoeveelheid CO2 die je voertuig uitstoot. Lees hier meer over de CO2-belasting in België.

Ontdek al onze blogartikels!

Een heleboel interessante artikels staan op jou te wachten!