De opzegbrief voor je autoverzekering of bestelwagenverzekering

Als je van autoverzekering wilt veranderen, ben je verplicht om een opzegbrief aan je verzekeringsmaatschappij te sturen.

Als je van voertuig verandert, kan je je omniumverzekering bij een andere maatschappij nemen na het sturen van de opzegbrief, en dit zonder opzegtermijn. Voor de BA-verzekering moet je de vervaldag van je contract respecteren. Het is daarom makkelijker om al je verzekeringen te veranderen op die vervaldag. Daarvoor stuur je de opzegbrief aan je verzekeraar tenminste 3 maanden voor de laatste dag van je contract.

De opzegbrief voor een auto- of bestelwagenverzekering


Je kan een aangetekende brief sturen naar je verzekeringsmaatschappij om je contract op te zeggen, maar je kan dit ook doen door middel van een ondertekend ontvangstbewijs of via een gerechtsdeurwaarder. De aangetekende brief blijft echter de meest eenvoudige manier. Hij dient drie maanden voor het aflopen van het contract verstuurd te worden.

De opzegbrief bevat minstens:


je locatie en datum
je naam en volledig adres
de vermelding dat je jouw verzekering wenst op te zeggen
het type verzekering
je polisnummer
de hoofdvervaldatum can je contract
je handtekening
Over het algemeen ontvang je binnen de 15 dagen die volgen op het einde van je contract een schadeattest dat je aan je nieuwe verzekeringsmaatschappij moet leveren.

Opgelet: wanneer je voertuig bij verschillende verzekeraars verzekerd is, dien je elke verzekeraar afzonderlijk op te zeggen. Bijvoorbeeld als je een BA-verzekering bij de ene maatschappij hebt en een omniumverzekering bij de andere.

Yuzzu zorgt voor je overstap!


Wil je veranderen van verzekering en je voordeel doen met de beste verzekeringstarieven van Yuzzu?

Bezoek onze pagina Hoe van autoverzekering veranderen. Wij zorgen voor alles in jouw plaats! Aarzel niet ons te contacteren via e-mail, telefoon (02 505 67 00). Wij zullen je met plezier zo snel mogelijk antwoorden.


Lees meer


Ontdek al onze blogartikels!

Een heleboel interessante artikels staan op jou te wachten!