De BA-verzekering voor je auto

Je burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die je toebrengt aan andere personen én je passagiers. Een uiterst nuttige verzekering dus, die in België dan ook wettelijk verplicht is.

Hoe beschermt de BA-verzekering jou?


Wie is beschermd?


De eigenaar van de auto
De passagiers
De persoon die je auto gebruikt

Waar ben je beschermd?


Onze burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering geldt in de landen die op je verzekeringsbewijs (groene kaart) staan. Je bent dus beschermd in België, een groot deel Europese landen en enkele landen daarbuiten.
 
Deze groene kaart krijg je trouwens pas nadat je contract ingaat en de eerste betaling is gebeurd.

Wat is allemaal beschermd?


Lichamelijke schade aan of overlijden van anderen
•Kosten verbonden aan alle lichamelijke letsels die anderen oplopen door een ongeval waarbij jouw wagen in fout is. Met anderen bedoelen we niet alleen de inzittenden van de andere wagen, maar ook je eigen passagiers en zwakke weggebruikers.
•De vergoeding bij schadegevallen met lichamelijke schade is onbeperkt.
Materiële schade aan anderen
•We vergoeden materiële schade aan derden, passagiers van je wagen worden ook als derden beschouwd.
Aansprakelijkheid bij gebruik van aanhangwagens
•Rij je met een aanhangwagen tot 750 kg in de categorie “Toerisme en Zaken of Gemengd Gebruik” en draagt die aanhangwagen dezelfde nummerplaat als de verzekerde wagen? Dan is je burgerlijke aansprakelijkheid automatisch verzekerd.
•Is je aanhangwagen zwaarder dan 750 kg? Ook dan kan je bescherming krijgen voor deze aansprakelijkheid, op voorwaarde dat ons vraagt om ‘rijden met een aanhangwagen boven de 750 kg’ expliciet op te nemen in de Bijzondere Voorwaarden van je contract.
Gratis takeling bij een ongeval in België waarna je wagen niet meer rijdt
•We takelen je wagen naar een Belgische garage en brengen jou en je passagiers terug naar huis of, indien mogelijk, naar je initiële bestemming.

Ik wil een BA-verzekering voor mijn auto!


Wat nu?


Benieuwd naar je premie bij Yuzzu? Bereken je premie snel en makkelijk in onze online simulator. Overtuigd? Je bent verrassend vlot verzekerd in 3 eenvoudige stappen:

STAP 1


Lees ons verzekeringsvoorstel (je ontvangen offerte) goed na. Als je ergens ontbrekende informatie moet invullen, hebben we dit telkens duidelijk voor je aangeduid.

STAP 2


Vergeet zeker niet de volgende documenten toe te voegen:
De inschrijvingsaanvraag (roze document)
•Dit document moet je volledig invullen en ondertekenen als het om een nieuwe inschrijving gaat of een wijziging van de inschrijving. Wij zorgen dan voor de inschrijving van je voertuig bij de Dienst voor Inschrijving van Voertuigen (DIV). Dat is alweer een zorg minder! Enkele dagen later ontvang je al je nummerplaat per post.
Het schadeattest
•Dit document vertelt ons hoeveel en welke schadegevallen je in de afgelopen 5 jaar gehad hebt. Je kan dit opvragen bij je huidige verzekeringsmaatschappij. Heb je de voorbije vijf jaar gebruik gemaakt van meerdere verzekeringsmaatschappijen? Dan moet je bij elk van hen een attest opvragen.

STAP 3


Of stuur alles per post naar Havenlaan 86c bus 117, 1000 Brussel.
Of kom langs in één van onze shops.

Vragen?


Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Breid je verzekering uit


Mini Omnium | Omnium Essentium | Volledige Omnium

Handige opties


Bestuurdersverzekering | Rechtsbijstand | Vervangwagen | Pechverhelping 

Bereken gratis je gepersonaliseerde premie!

Yuzzu houdt rekening met jouw levensstijl. Zo geniet je steeds van een gepersonaliseerd en voordelig tarief voor de premie van je autoverzekering!