Rechtsbijstand: altijd de beste verdediging

Wanneer iemand anders verantwoordelijk is voor een verkeersongeluk of schade aan je wagen, dan zorgen wij ervoor dat jij zowel voor lichamelijke als materiële schade vergoed wordt door deze persoon.


Indien je strafrechtelijk vervolgd wordt voor bijvoorbeeld een verkeersovertreding, zullen wij je belangen verdedigen voor de rechtbank.


Hoe helpt de verzekering rechtsbijstand jou?


Wie is beschermd?


Jij als verzekeringnemer en bestuurder
Andere bestuurders aan wie jij je auto toevertrouwt:
• familieleden, vrienden, buren … op voorwaarde dat ze een rijbewijs hebben.
Jij als verzekeringnemer, je echtgenoot of echtgenote en je kinderen die bij je inwonen wanneer:
• een van jullie een vervangwagen van dezelfde categorie bestuurt.
• een van jullie occasioneel in het buitenland een andere wagen van dezelfde categorie bestuurt.

Waar ben je beschermd?


Onze rechtsbijstandsverzekering geldt, net zoals je burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering (BA), in de landen die op je verzekeringsbewijs (groene kaart) staan. Je bent dus beschermd in België, een groot deel Europese landen en enkele landen daarbuiten.
 

Wat is allemaal beschermd?


Burgerlijk verhaal (buiten contractuele aansprakelijkheid) 
• Je rechtsbijstandsverzekering helpt je schade te verhalen die anderen jouw hebben toegebracht bij een verkeersongeval, zoals lichamelijke of materiële schade.
Strafrechtelijke verdediging
• Je rechtsbijstandsverzekering helpt je wanneer je vervolgd wordt voor eender welke overtredingen (zelfs een ernstige fout) op de verkeersregels.

Voor hoeveel ben je beschermd?


Yuzzu neemt zowel de kosten en erelonen van de expert, dokters, advocaat van jouw keuze, de gerechtsdeurwaarder enz. als de kosten voor de gerechtelijke, administratieve of andere procedures voor zijn rekening, en dat voor een maximumbedrag van € 25.000.
 

Ik wil een verzekering rechtsbijstand!


Wat nu?


De rechtsbijstandsverzekering is een optie bovenop je BA-verzekering. Deze optie kan je aanduiden op het einde van je offerte aanvraag, of je kan deze telefonisch aanvragen via het nummer 02 505 67 00.

Vragen?


Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Meer handige opties


Bestuurdersverzekering | Vervangwagen | Pechverhelping 

Bereken gratis je gepersonaliseerde premie!

Yuzzu houdt rekening met jouw levensstijl. Zo geniet je steeds van een gepersonaliseerd en voordelig tarief voor de premie van je autoverzekering!