Onze Omnium formules vergelijken? Da’s eenvoudig!

De Omnium vergelijkingstabel

Mini Omnium
Omnium Essentium
Volledige Omnium
Glasbreuk
- Barsten in voor-, achter- en zijruiten
- Barsten in panoramische daken
Brandschade
- Schade door vuur, kortsluiting, ontploffing en blikseminslag
- Schade door bluswerk
Schade door natuurkrachten
- Hagel
- Overstroming
- Natuurrampen
- Stormwinden (topsnelheid meer dan 100 km/u)
Schade door contact met dieren
- Schade door botsing met dieren op de weg
- Schade door knaagdieren
Schade door inbraak en diefstal
- Schade door (poging tot) inbraak in de auto
- Schade door (poging tot) diefstal van de auto
Totaalverlies van wagen bij ongeval
- Je wagen kan niet meer hersteld worden
- De herstelkost van je auto ligt hoger dan de werkelijke waarde ervan
Overige risico’s
- Schade door vandalisme
- Schade na een ongeval in fout
- Schade na een ongeval waarbij de tegenpartij vluchtmisdrijf pleegt

Bereken gratis je gepersonaliseerde premie!

Pssstt: ben je al klant bij Yuzzu? Dan hebben we goed nieuws. Voor ieder nieuw contract dat je toevoegt, krijg je 2 maanden gratis! Onze Yuzzu Bonus geeft jou dus korting op de premie van je bijkomend contract gedurende het eerste jaar hiervan.

Welke omnium verzekering auto kiezen?

Wij raden je aan om je keuze te baseren op de volgende twee criteria:

1.     Omnium verzekering kiezen op basis van wat gedekt is


Elke omniumformule heeft een ander aantal dekkingen. Wil je de meest uitgebreide bescherming, dan neem je de Volledige Omnium (ook Full Omnium genoemd). Deze formule is bijvoorbeeld heel interessant voor een nieuwe wagen. Studies hebben namelijk uitgewezen dat de meeste ongevallen met een nieuwe wagen in de eerste 6 maanden plaatsvinden, omdat men de wagen nog niet gewoon is.

Toch is een Volledige Omniumverzekering Auto niet in alle gevallen de beste keuze. Je kiest dus best je omnium autoverzekering op basis van de leeftijd van je wagen.

2.     Omnium verzekering kiezen op basis van de leeftijd van je wagen


Hoe ouder je wagen, hoe meer de waarde van je wagen daalt. Uiteindelijk is het dan niet altijd noodzakelijk meer om je wagen volledig te beschermen.

De Mini Omnium verzekering


Is je auto al oud? Dan heb je waarschijnlijk voldoende met een Mini Omnium. De waarde van je wagen is flink gedaald en meer betalen om een eventueel totaalverlies te dekken is dan ook niet langer interessant. Met een Mini Omnium bescherm je jezelf dan tegen de belangrijkste schade aan je voertuig (glasbreuk, brandschade, schade door natuurkrachten, contact met dieren, inbraak en diefstal), zonder dat je een hoge premie moet betalen. We raden een Mini Omnium formule aan voor wagens die ouder zijn dan 5 jaar.

De Omnium Essentium verzekering


Wanneer je wagen zijn eerste levensjaren achter de rug heeft, dan is de waarde ervan al wat gedaald. Toch is de waarde is nog aanzienlijk in geval van totaalverlies. Ook hiervoor hebben we een aangepaste omniumformule: de Omnium Essentium. Deze formule bevat alle dekkingen van een Mini Omnium en je krijgt toch nog een vergoeding bij een totaalverlies van je wagen als je zelf in fout bent. In het algemeen raden we de Omnium Essentium aan voor wagens ouder dan 3 jaar.

De Volledige Omnium verzekering


De aankoop van een nieuwe wagen is vaak een van je grootste uitgavenposten. Zo’n investering vraagt voor de meest volledige bescherming: een Volledige Omnium. Naast de klassieke dekkingen, vergoedt deze formule ook voor totaalverlies van je wagen als je zelf in fout bent. Bovendien ben je ook verzekerd tegen diefstal en schade na een ongeval waar de tegenpartij vluchtmisdrijf pleegt. Een richtlijn is dat je voor wagens jonger dan 3 jaar beter een volledige omnium neemt.

Wist je dat onze online simulatie je advies geeft?


Wanneer je online je premie berekent, stelt onze simulatie de formules voor die het best bij je passen. Handig, toch?

Ben je benieuwd welke formule we voor jouw wagen zouden aanbevelen? Aarzel dan niet je omnium verzekering te berekenen in onze snelle en vrijblijvende online simulatie.


Hoeveel kost een omnium autoverzekering?


Hoe uitgebreider het aantal dekkingen, hoe duurder de formule. Toch hoeft een Volledige Omniumverzekering niet altijd zeer duur te zijn. Alles hangt namelijk af van jouw persoonlijke situatie. Naast de gekozen formule, zijn er nog verschillende andere factoren die de prijs van je omniumverzekering bepalen. Bereken dus zeker zelf je premie via onze simulatie. En heb je daarna nog vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!


Waarom een omnium verzekering nemen als deze niet verplicht is?


Een steentje tegen je voorruit, een hagelbui, een diefstal of een auto-ongeval … Het kan iedereen overkomen. Een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering of BA vergoedt deze vaak onverwacht hoge kosten echter niet, want een BA vergoedt enkel de schade die je aan anderen hebt toegebracht. Wil je ook een vergoeding van de kosten aan je eigen wagen bij schade of zelfs bij een ongeval waarbij jij in fout bent? Dan heb je een omnium autoverzekering nodig.

Extra voordeel omnium verzekering: een snellere compensatie
Het voornaamste voordeel van een omnium verzekering auto is dat het een verzekering is die de schade aan jouw wagen vergoedt, vooral bij schadegevallen waarbij jij in fout was.

Maar deze verzekering telt nog een groot voordeel: je wordt veel sneller vergoed. Heb je bijvoorbeeld een ongeval gehad waarbij jij niet in fout was, maar ontkent de tegenpartij alle aansprakelijkheid? Of had je een ongeval in het buitenland, waar andere wetten gelden dan in België? In zulke gevallen kan het maanden duren vooraleer je gecompenseerd wordt voor je schade. Met een omniumverzekering van Yuzzu word je in alle mogelijke gevallen sneller gecompenseerd!


Let op! Een Omniumverzekering dekt je niet voor lichamelijke schade


Een laatste tip: als je in fout bent bij een ongeval, worden jouw verwondingen en medische kosten niet gedekt door je Omniumverzekering. En ook niet door de verplichte aansprakelijkheidsverzekering. Hiervoor heb je een extra optionele bestuurdersverzekering nodig.
Kom meer te weten over onze autoverzekering
De kilometerverzekering
Hoe minder je rijdt, hoe minder je betaald. Met onze kilometervergoeding kan je tot 40% korting op je autoverzekering krijgen, afhankelijk van hoeveel kilometers je jaarlijks rijdt.
Het bonus malus systeem
Voor jouw bonus malus baseren we ons op jouw rijervaring van de afgelopen 5 jaar, lekker gemakkelijk! Bovendien belonen we voorzichtige bestuurders met een joker of safe driver bonus. Lees meer over ons bonus-malussysteem.
De franchise of vrijstelling
Franchises maken het mogelijk om je premie te verlagen. Wij verlagen de prijs van je contract en in ruil daarvoor betaal jij een beetje mee als je een schadegeval hebt. Ontdek hoe je met de vrijstelling of franchise je verzekeringspremie kan verlagen.
Jouw premie of de prijs van je verzekering
Jouw premie is aangepast aan je persoonlijke situatie. Dit berekenen we op basis van drie verschillende criteria. Ontdek hier hoe wij je verzekeringspremie bepalen!

Toch nog even dit…

De autoverzekering is een verzekeringsproduct niet-leven van Yuzzu nv en wordt afgesloten voor een periode van een jaar. Het verzekeringscontract wordt stilzwijgend vernieuwd tenzij je het minstens 3 maanden voor de vervaldag opzegt. Je kan een verzekeringsvoorstel krijgen via 02 505 67 00 of via www.yuzzu.be/nl/autoverzekering/simulatie.
 
Lees zeker de infofiche en de algemene voorwaarden voordat je het contract ondertekent. Zo kom je meer te weten over de omvang van onze dekkingen, maar ook over hun beperkingen en eventuele uitsluitingen.

Bij klachten kun je je wenden tot Yuzzu nv, Havenlaan 86C bus 117, 1000 Brussel. Mocht dit niet volstaan, dan kun je ook terecht bij de dienst Ombudsman van de Verzekeringen, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel. Je hebt ook altijd de mogelijkheid om de tussenkomst van een rechter te vragen. De producten van Yuzzu nv vallen onder het Belgisch recht. 

Yuzzu nv is een verzekeringsonderneming toegelaten onder code 1455 voor de takken 1a, 3, 10a, 10b, 16, 17, 18 (K.B. 30-06-1996, B.S. 31-07-1996) en voor de takken 8, 9 en 13 (K.B. 22-05- 2000, B.S.16-06-2000) door de Nationale Bank van België.