Wat is een kilometerverzekering?

Een kilometerverzekering biedt je een korting op je autoverzekering per aantal km die je jaarlijks aflegt. Klinkt eenvoudig, maar de concrete uitwerking is vaak ingewikkeld en ondoorzichtig. Niet zo bij Yuzzu. Wij vertellen je duidelijk op voorhand hoeveel korting je mag verwachten. Zo maken we je verzekering wat gemakkelijker: je hebt namelijk geen administratief werk meer voor het doorsturen van je kilometerstand.


De kilometerverzekering van Yuzzu


Bij Yuzzu wijzigt de omvang van de korting op de premie van de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering (B.A.) van je wagen in functie van het aantal kilometers dat je jaarlijks aflegt. Rijd je minder dan 30.000 km per jaar, dan krijg je tot 40% korting op je B.A.. 

Aangezien het aantal kilometers dat je rijdt een basisfactor is voor de prijsbepaling van de premie van je autoverzekering, krijg je het kortingspercentage niet te zien op je offerte of contract. Deze korting zit namelijk al verwerkt in de prijs. Een korting naar aanleiding van het autosalon of een bijkomstig contract krijg je wel expliciet te zien op je offerte of contract.


Hoe krijg je korting op je verzekering per km?


Om te profiteren van deze korting, hoef je ons enkel te vertellen hoeveel kilometers je jaarlijks denkt af te leggen. Dit vragen we in onze online simulatie of wanneer je telefonisch een offerte aanvraagt. Op basis daarvan (en van enkele andere criteria die we je hieronder vertellen) berekenen we jouw premie.

Heb je veel minder of meer kilometers gereden dan je oorspronkelijk hebt ingevuld? Geen probleem! Laat het ons gewoon even weten via telefoon (02 505 67 00) of vul ons contactformulier in en we passen je premie aan. De wijziging is dan geldig voor je volgend contractjaar. We behouden ons wel het recht voor om je gedurende je contract naar het aantal kilometers te vragen dat op je teller staat aangegeven. Zo houden we het eerlijk en transparant voor iedereen.


Extra korting op je autoverzekering


Naast je aantal kilometers biedt Yuzzu je nog veel andere kortingen op je burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering:
Elektrische wagens
Kies voor een elektrische auto en verzamel tot 25% korting. Deze korting is trouwens ook geldig op je omniumverzekering!
Rijhulpsystemen
Is je wagen uitgerust met minstens twee verschillende rijhulpsystemen? Dan krijg je tot 15% korting op BA (van toepassing voor bestuurders ouder dan 28 jaar en met een wagen ingeschreven na 01/01/2018).

Ook bovenstaande factoren zijn basisfactoren voor de prijsbepaling van je autoverzekering, waardoor ze verwerkt zijn in de prijs en je het kortingspercentage niet apart vermeld ziet staan. Jouw premie is dus volledig aangepast aan jouw persoonlijke situatie!


Extra voordelen bij Yuzzu


Naast onze talloze kortingen geniet je bij Yuzzu ook heel wat extra voordelen:
De joker of safe driver bonus
Rijd je al meer dan 10 jaar en heb je geen ongeval in fout gehad in de afgelopen 5 jaar? Dan telt je eerste ongeval in fout niet mee en blijft de premie van je burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering van je autoverzekering ongewijzigd! Zo belonen we voorzichtige bestuurders.
Gratis takelen bij elke burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering
Heb je een ongeval in België waarna je wagen niet meer rijdt? Dan takelen we je niet alleen je wagen naar een Belgische garage, maar brengen we ook jou en je passagiers terug naar huis of, indien mogelijk, naar je initiële bestemming.
Vraag meer, betaal minder
Heb je zowel je motor als je auto bij ons verzekerd, en ben je ouder dan 30 jaar? Dan betaal je tot 60% minder voor je burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering van je motor.
• Bovendien krijg je ook nog eens 2 maanden gratis verzekering voor elk extra contract dat je afsluit bij Yuzzu tijdens het eerste jaar van dit bijkomend contract.


Bereken zelf je verzekeringspremie


Er bestaan dus heel wat criteria die leiden tot een goedkope autoverzekering. Je hoeft die gelukkig niet allemaal zelf uit te rekenen. Dankzij onze online simulatie ontdek je heel eenvoudig en in enkele minuten hoeveel je autopremie bij Yuzzu zou bedragen. Probeer het even uit, wedden dat je versteld zal staan hoeveel je kan besparen?

Bereken gratis je gepersonaliseerde premie!

Pssstt: ben je al klant bij Yuzzu? Dan hebben we goed nieuws. Voor ieder nieuw contract dat je toevoegt, krijg je 2 maanden gratis! Onze Yuzzu Bonus geeft jou dus korting op de premie van je bijkomend contract gedurende het eerste jaar hiervan.