Opzegbrief bestelwagenverzekering

Als je van bestelwagenverzekering wilt veranderen, dan ben je verplicht om een opzegbrief te versturen naar je verzekeringsmaatschappij.

Als je van voertuig verandert of als je over een omniumverzekering beschikt, dan kan je een omnium aanvragen bij een andere verzekeraar nadat je de opzegbrief hebt verstuurd, zonder opzegtermijn. Je dient echter te wachten tot het contract afloopt bij de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering (BA). Het is dus eenvoudiger om je gehele verzekering te wijzigen bij het aflopen van het contract. Hiervoor dien je minstens drie maanden voor de einddatum van je contract een opzegbrief te sturen naar je verzekeringsmaatschappij.

De opzegbrief van je bestelwagenverzekering


Je kan een aangetekende brief sturen naar je verzekeringsmaatschappij om je contract op te zeggen, maar je kan dit ook doen door middel van een ondertekend ontvangstbewijs of via een gerechtsdeurwaarder. De aangetekende brief blijft echter de meest eenvoudige manier. Hij dient drie maanden voor het aflopen van het contract verstuurd te worden.

De opzegbrief dient de volgende gegevens te bevatten:


Datum en plaats;
Je naam en je volledige adres;
Een verklaring waarin je meedeelt dat je jouw verzekering wilt opzeggen;
Het soort verzekering;
Het nummer van je verzekeringspolis;
De vervaldatum van je contract;
Je handtekening.
Over het algemeen ontvang je binnen 15 dagen volgend op je contract een verklaring van schadelast die je dient in te dienen bij je nieuwe verzekeringsmaatschappij.

Let op: als je voertuig verzekerd is bij verschillende maatschappijen, dan dien je een opzegbrief te versturen naar elke verzekeraar. Dit is het geval als je ervoor hebt gekozen om de BA verzekering bij een andere verzekeraar af te sluiten dan de omniumverzekering.

Yuzzu regelt alles!


Je wilt van verzekering veranderen en van de beste tarieven van Yuzzu genieten?

Raadpleeg onze pagina Hoe verander ik van bestelwagenverzekering. Wij nemen dan alle nodige stappen in jouw plaats! Neem contact met ons op per e-mail, of telefonisch (02/5056600). We staan graag direct voor je klaar.