Zo berekenen we de prijs van jouw motorverzekering

De drie factoren die de prijs van je motorverzekering bepalen

1. Het model


Zoals je vast kon raden, wordt de kostprijs van je motorverzekering voor een groot deel bepaald door de verzekerde waarde van je motor. Dat is de cataloguswaarde van je motor en zijn opties, kortingen en btw niet meegerekend. Deze verzekerde waarde bepaalt welke vergoeding je krijgt als je totaalverlies van je motor hebt. Hoe meer je motor waard is, hoe hoger de prijs van motorverzekering dus zal liggen.

Dat is meteen ook de reden waarom verzekeraars naar de datum van eerste registratie vragen. Als je motor al een dagje ouder is, zal zijn waarde lager liggen. En zal je motorverzekering dus goedkoper zijn.

Daarnaast hechten verzekeraars ook veel belang aan de cilinderhoud van je motor. Wil je een goedkope motorverzekering, dan hou je de cilinderinhoud best binnen de perken. De risico’s op een ongeval nemen immers toe met het vermogen van de motor, en dat leidt tot een hogere premie.
 

2. Je persoonlijke rijgedrag en situatie


Naast de waarde van je motor, weegt ook je persoonlijke rijgedrag door op de berekening van je motorverzekering. Vooral het aantal ongevallen in fout en in recht dat je hebt veroorzaakt is daarbij doorslaggevend.

Om je motorverzekering te berekenen, houden verzekeraars ook rekening met je leeftijd. Door hun gebrek aan ervaring in onverwachte situaties raken jonge of nieuwe bestuurders immers vaker betrokken bij ongeval. Tot slot is ook je woonplaats een factor.
 

3. Het verzekeringstype


Hoeveel een motorverzekering kost, hangt tot slot natuurlijk af van de formule die je kiest. Er bestaan verschillende soorten formules en opties, met elk hun specifieke dekkingen en dus ook hun invloed op de verzekeringspremie.

Bij Yuzzu heb je natuurlijk de verplichte Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA) die schade aan anderen vergoedt. De meest voorkomende schade aan je eigen motor kan je dan weer verzekeren met een Mini Omnium motorverzekering.

Als motorrijder ben je een stuk kwetsbaarder op de weg dan autobestuurders, een goede bescherming is zeker aangeraden. Wil je ook verzekerd zijn tegen lichamelijke schade die je zelf oploopt bij een ongeval, dan heb je een Bestuurdersverzekering nodig. Hierbij kan je ook opteren om je beschadigde motoruitrusting te laten vergoeden via de verzekering Motoruitrusting.

En tot slot bieden we je ook Rechtsbijstand aan. Hierbij word je geholpen om een schadevergoeding van de tegenpartij te krijgen, of wanneer je voor de rechtbank moet verschijnen.
 

Wat kost een motorverzekering voor jou?


Nu je weet wat alle factoren zijn die Yuzzu gebruikt om je motorverzekering te berekenen, rest je natuurlijk nog één vraag: hoeveel kost een motorverzekering voor mij? Bij ons kan je heel eenvoudig en in enkele minuten zelf je motorverzekering berekenen. Probeer het nu uit met onze online simulatie!

En we hebben nog meer goed nieuws: rijd je zowel met de wagen als met de motor? Als je ouder bent dan 30 jaar en beide verzekeringen bij Yuzzu neemt, dan krijg je tot 60% korting op je motorverzekering!

Bereken gratis je gepersonaliseerde premie voor je motorverzekering!

Pssstt: heb je al een autoverzekering bij ons en ben je ouder dan 30 jaar? Dan krijg je tot wel 60% korting op de BA van je motorverzekering!