5 redenen waarom wielrenners voor de fietsverzekering van Yuzzu kiezen

De fietsverzekering van Yuzzu bestaat nog niet zo lang, maar is nu al een enorm succes bij wielrenners. Ontdek hier wat deze fietsverzekering zo populair maakt.Als wielrenner draag je al bescherming, zoals een fietshelm en aangepaste kledij. Maar wat als je toch gewond raakt, als je geliefde fiets beschadigd of gestolen wordt of als je langs de kant van de weg staat? In dat geval kan je rekenen op de fietsverzekering van Yuzzu, flexibel samengesteld met de opties die jij als wielrenner nodig hebt.

1. Bestuurdersverzekering voor wielrenners


De bestuurdersverzekering voor fietsers van Yuzzu dekt niet alleen jouw lichamelijk letsel bij een fietsongeval tot € 50.000, ook je beschermingsuitrusting, zoals je helm of fietskleren, zijn gedekt zonder franchise.

Ben je lid van een wielerclub? Dan geniet je misschien al via je sportlicentie van een verzekering. Kijk zeker na wat deze verzekering juist dekt. Vaak is een bestuurdersverzekering hier wel bij inbegrepen, maar is het dekkingsbedrag laag. Wanneer je dus een ernstig ongeval hebt, is het mogelijk dat de vergoeding die je krijgt lager ligt dan de kosten die je hebt. De bestuurdersverzekering van Yuzzu dekt jouw lichamelijke schade tot wel € 50.000.

Wil je er zeker van zijn dat je ook buiten de fietsactiviteiten van je club verzekerd bent, dan neem je best een extra bestuurdersverzekering voor fietsers zoals deze van Yuzzu. Deze geldt overal ter wereld.

2. Diefstalverzekering Fiets


Volgens FEBIAC, de federatie van de bedrijven van de Belgische auto- en tweewielerindustrie, worden er in ons land jaarlijks meer dan 150.000 fietsen gestolen! Veel van die gestolen fietsen zijn koersfietsen, omdat die vaak een hogere waarde hebben én makkelijker te stelen zijn dan een zware bakfiets. Dieven vermommen zich dan ook vaak als wielertoerist om onopvallend dure racefietsen te ‘bewonderen’ tijdens een fietsevenement of aan een druk zomerterras. Even wegkijken en je geliefde fiets zit al in een bestelwagen om de hoek! Een diefstalverzekering Fiets van Yuzzu verlicht in zo’n geval gelukkig de pijn, want bij diefstal vergoeden we de volledige waarde van je fiets in de eerste 2 jaar. Zo kan je meteen een nieuwe fiets bestellen!

Ook de diefstalverzekering Fiets geldt overal ter wereld.

3. Materiële schade aan je fiets


Een losse steen tijdens het mountainbiken, een scherpe bocht die er nat bij ligt … Op de trappers is een ongeval snel gebeurd. En aan de vervangstukken van jouw prachtige fiets hangt vast een stevig prijskaartje. Met de dekking materiële schade hoef je je gelukkig nooit zorgen te maken over schade aan je fiets. Die neemt Yuzzu immers voor zijn rekening. Zelfs je vaste accessoires zijn gedekt tot € 100!

Ook tegen materiële schade ben je overal ter wereld gedekt.

4. Bijstandsverzekering voor fietsers, inclusief vervangfiets


Als wielrenner kan je niet altijd rekenen op de ondersteuning van een volgwagen of mecanicien. Met een bijstandsverzekering voor fietsers van Yuzzu kom je altijd zorgeloos op je bestemming aan, wat er ook gebeurt. En geraakt je fiets niet hersteld, maar ben je wel vastberaden om je fietstocht verder te zetten? Dan vergoeden we de kosten van een vervangfiets tot €100.


De beste én makkelijkste verzekering


De fietsverzekering van Yuzzu is in 2021 bekroond tot beste fietsverzekering op de markt door de onafhankelijke jury van Decavi, de autoriteit op het vlak van verzekeringen.

Maar deze verzekering is niet alleen uitzonderlijk goed, ze is ook verrassend eenvoudig! In amper enkele klikken heb je onze online simulatie ingevuld en stel je flexibel je eigen fietsverzekering samen volledig aangepast op je wielrennerprofiel. Gratis en zonder verplichting.

En heb je nadien nog een vraagje, dan staan wij voor je klaar: online, telefonisch of in een van onze shops.
 
Doe nu vrijblijvend een simulatie in amper 5 minuten.
 

Uitgebreide dekkingen tegen een scherpe prijs: bereken je fietsverzekering

Pssstt: ben je al klant bij Yuzzu? Dan hebben we goed nieuws. Voor ieder nieuw contract dat je toevoegt, krijg je 2 maanden gratis! Onze Yuzzu Bonus geeft jou dus korting op de premie van je bijkomend contract gedurende het eerste jaar hiervan.

Ontdek al onze blogartikels!

Een heleboel interessante artikels staan op jou te wachten!