Een Fietsverzekering Diefstal is goed, je fiets beschermen tegen diefstal nog beter!

Met de Fietsverzekering Diefstal van Yuzzu is je fiets perfect verzekerd tegen diefstal, inclusief vervangfiets. Toch blijft het balen als een dief met je geliefde tweewieler aan de haal gaat. Daarom hebben wij de beste tips voor jou verzameld om het risico op diefstal tot een minimum te beperken.


 

Het juiste fietsslot kiezen


Het ART-keurmerk geeft aan hoe veilig een fietsslot is. Het keurmerk hanteert vijf classificaties, van ART-1 tot ART-5. Hoe hoger het cijfer, hoe steviger maar ook zwaarder het slot.
 
De meeste verzekeraars, waaronder ook Yuzzu, vereisen minstens een ART-2-slot. Heeft je fiets dat niet, dan zal de verzekering ook niet tussenkomen bij diefstal. ART-3 is beter, maar ook zwaarder en duurder. ART-4 en ART-5 zijn sloten voor motoren en scooters.
 
 

Welke ART-2-sloten keurt Yuzzu goed?


Goedgekeurd: kettingslot ART2, plooibaar slot ART2, U-vormig hangslot ART2
Niet goedgekerud: kabelslot

Wil je weten welke ART-classificatie jouw fietsslot heeft? Kijk het na op www.stichtingart.nl of vraag het na in je fietswinkel.
 
 

Wat als je meerdere sloten gebruikt?


Hoe meer fietssloten, hoe beter? Ja, maar enkel als alle sloten minstens ART-2 gecertificeerd zijn! Het volgende voorbeeld legt je uit waarom.

Stel dat je een ART-2-ringslot combineert met een kettingslot dat niet minstens ART-2 is. Het kettingslot zal je fiets onvoldoende beschermen tegen diefstal. En het ringslot kan niet voorkomen dat een dief je fiets met het slot vast in een bestel- of aanhangwagen plaatst en meeneemt.
 
 

Wanneer moet je je fiets vastmaken?


Een fietsdiefstal is veel sneller gebeurd dan je zou denken. Maak je fiets daarom altijd vast. Dus óók als je hem slechts een paar minuutjes laat staan, als je hem in een bewaakte fietsenstalling plaatst of als hij op de fietsendrager van je wagen staat. Enkel wanneer je fiets in een gesloten voertuig of in een privéruimte staat die met een sleutel is afgesloten, hoef je hem niet op slot te doen.
 

Hoe bevestig je je fiets?


Maak je fiets in het openbaar altijd vast aan een vast punt, zoals een fietsstang, een paal of een poort. Alleen dan ben je gedekt door je fietsverzekering. Dat geldt trouwens ook als je fiets op een binnenplaats van een gebouw staat, in een openbare fietsenstalling of in een voor andere personen toegankelijke kelder.
 
Let er daarnaast op dat je je fietsslot uit de buurt van de grond of een vlakke ondergrond houdt. Het is immers veel makkelijker om je hangslot te breken met een hamer als je slot dichtbij de grond is bevestigd.
 
Laat je fiets tot slot niet in een donker steegje of andere minder goed zichtbare plek staan. Zo geef je de dief immers meer tijd om je slot los te knippen.
 
 

Wat als je fiets toch gestolen wordt?


Doe altijd aangifte bij je lokale politiekantoor als je fiets gestolen is. Door aangiftes krijgen gemeenten en de politie een beter beeld van fietsendieven en hun werkwijze. Bovendien heb je voor de diefstalverzekering van je fiets een kopie nodig van je diefstalaangifte bij de politie (en het verslag van de eventuele inbraak in de gesloten ruimten) en het proces-verbaal van het verhoor.
 
Wanneer je een Fietsverzekering Diefstal hebt bij Yuzzu, heb je 24 uur de tijd om fietsdiefstal te melden. Naast je aangifte en proces-verbaal van de politie, vragen we je ook om de eerste (originele) aankoopfactuur van je fiets.
 
 

De troeven van een Fietsverzekering Diefstal van Yuzzu


De Fietsverzekering Diefstal van Yuzzu werd uitgeroepen tot beste op de markt in 2021 door de onafhankelijke expertenjury van DECAVI. Ze biedt je dan ook tal van unieke voordelen:
 
Je fiets behoudt 2 jaar lang zijn aankoopwaarde
De fietsverzekering diefstal dekt ook je accessoires
Je fiets is dag en nacht verzekerd, binnen én buiten
Je hoeft nooit een vrijstelling of franchise te betalen
Ook wanneer je partner, vrienden of familieleden je fiets af en toe gebruiken, ben je verzekerd
Je bent overal ter wereld gedekt tegen diefstal
 
En dat allemaal voor een verrassend scherpe, gepersonaliseerde prijs! Benieuwd welke premie jij zou betalen? Bereken het nu in amper vijf minuten dankzij onze handige online simulatie.

Uitgebreide dekkingen tegen een scherpe prijs: bereken je fietsverzekering

Pssstt: ben je al klant bij Yuzzu? Dan hebben we goed nieuws. Voor ieder nieuw contract dat je toevoegt, krijg je 2 maanden gratis! Onze Yuzzu Bonus geeft jou dus korting op de premie van je bijkomend contract gedurende het eerste jaar hiervan.

Ontdek al onze blogartikels!

Een heleboel interessante artikels staan op jou te wachten!