Rechtsbijstand en burgerlijke aansprakelijkheid voor fietsers

Gaan jij of je gezinsleden regelmatig fietsen? Dan heb je vast alle veiligheidsuitrusting in huis. Maar wat met de veiligheid van anderen? Op de fiets is een ongeluk met schade sneller gebeurt dan je denkt. Gelukkig staat Yuzzu ook dan voor je klaar.De meeste fietsers zijn zich er tegenwoordig van bewust dat ze tot de zwakke weggebruikers behoren. Fietshelmen en veiligheidshesjes zijn de laatste jaren alomtegenwoordig in het straatbeeld. Regelmatige fietsers hebben bovendien de waarde van verzekeringen ontdekt om zichzelf te beschermen op de trappers.

Bij Yuzzu kan je als fietser terecht voor een fietsverzekering die je zelf kan samenstellen uit:
een bestuurder verzekering in geval van lichamelijke schade en verlies van financiële inkomsten door een ongeval
een verzekering materiële schade aan je fiets en diefstal
een diefstalverzekering voor je fiets en vaste accessoires
bijstand voor fietsers

Deze verzekeringen komen echter niet tussen wanneer je schade toebrengt aan anderen tijdens het fietsen. Wat dan?

Rechtsbijstand voor fietsers en verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor fietsersEen diepe kras of deuk in een geparkeerde wagen, een neergemaaide brievenbus bij een slippartij, of erger … een aanrijding met een voetganger of andere weggebruiker. Als je regelmatig op de fiets zit, schuilt een ongeval in een klein hoekje.
 
Een aparte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor fietsers bestaat niet. Maar dit wordt wel gedekt door onze familiale verzekering (enkel te verkrijgen samen met onze woningverzekering “Home & Family”)!

De familiale verzekering van Yuzzu omvat immers een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, ook wel een BA-verzekering genoemd.. Die vergoedt zowel stoffelijke als lichamelijke schade die jij per ongeluk toebrengt aan anderen buiten werk- of schooluren, wereldwijd. Dus ook op de fiets!
 
Bovendien dekt je familiale verzekering iedereen die op jouw adres gedomicilieerd staat en zelfs je kinderen die niet meer bij je inwonen maar nog niet op eigen benen staan (bijvoorbeeld wanneer ze op kot studeren of in het buitenland een stage doen).
 
Naast onze familiale verzekering, is ook onze rechtsbijstand van toepassing op ongevallen die jij of je gezinsleden kunnen veroorzaken met de fiets.
 
Met Yuzzu staat je hele gezin dus met een gerust gemoed op de trappers!
 
Wil je de prijs van je familiale of fiets verzekering kennen? Doe de online test: in slechts enkele klikken ken je de prijs van je verzekering!

Uitgebreide dekkingen tegen een scherpe prijs: bereken je fietsverzekering

Pssstt: ben je al klant bij Yuzzu? Dan hebben we goed nieuws. Voor ieder nieuw contract dat je toevoegt, krijg je 2 maanden gratis! Onze Yuzzu Bonus geeft jou dus korting op de premie van je bijkomend contract gedurende het eerste jaar hiervan.

Ontdek al onze blogartikels!

Een heleboel interessante artikels staan op jou te wachten!