Het nut van een fietsverzekering (en hoe je die kiest)

Als fanatiek fietser ken je het belang van een goede bescherming. Je draagt vast aangepaste kledij en een fietshelm. Ondanks alles blijf je als fietser toch een zwakke weggebruiker en is een ongeluk snel gebeurd. Een fietsverzekering kan jou dan op verschillende manieren goed van pas komen.

Bestuurdersverzekering voor lichamelijke schade


Niet alleen je fiets is belangrijk, jij bent dat ook! Wanneer je gewond bent na een fietsongeval komt een bestuurdersverzekering tussen voor lichamelijke schade die je hebt opgelopen.
Wist je dat de fietsverzekering van Yuzzu zelfs je veiligheidsuitrusting dekt met een bestuurdersverzekering? Je helm of outfit kan immers ook beschadigd raken bij een ongeval.

Bijstand


Bij Yuzzu kan je ook een bijstandsverzekering afsluiten voor je stalen ros. Is je fiets onbruikbaar na een ongeval, heb je een platte band of lege batterij, ben je de sleutels van je fietsslot kwijt of ben je het slachtoffer van vandalisme of diefstal? Eén telefoontje naar ons team volstaat om je weer op weg te helpen. Dat is pas echt zorgeloos fietsen!

Bescherming tegen schade aan je fiets


Een valpartij, een aanrijding met een andere fietser, een auto of een dier, natuurschade, vandalisme … of een accidentje dat je zelf hebt veroorzaakt. Er kunnen je geliefde tweewieler duizend-en-één dingen overkomen. Een fietsverzekering kan dan heel wat schade vergoeden.
Heb je een elektrische fiets? De fietsverzekering van Yuzzu vergoedt ook schade aan je batterij en zelfs brandschade aan je fiets die veroorzaakt wordt door je batterij.

Bescherming tegen diefstal


Nu mensen steeds meer budget besteden aan hun fiets, is fietsdiefstal jammer genoeg een lucratieve handel geworden. Gelukkig kan je je ook hiertegen verzekeren, zodat je bij diefstal de waarde van je fiets terugbetaald krijgt.
De beste verzekering tegen fietsdiefstal ben jij natuurlijk zelf. Maak het dieven daarom niet te makkelijk: kies voor een stevig fietsslot en zet bij voorkeur je fiets ’s nachts op een afgesloten plaats.

Schade aan anderen


Jammer genoeg bestaat er nog geen aparte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor fietsers. Zorg daarom voor een goede familiale verzekering met een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Die vergoedt namelijk zowel stoffelijke als lichamelijke schade die jij per ongeluk toebrengt aan anderen in je privé-leven. Dus ook op de fiets!

De juiste fietsverzekering kiezen


Elke fietser is anders. Je kiest daarom best een fietsverzekering die past bij jouw persoonlijke behoeftes. De fietsverzekering van Yuzzu laat jou de verzekering voor je fiets of e-bike zelf samenstellen aan een voordelige prijs. Bovendien ontving Yuzzu vorig jaar de onafhankelijke Decavi Verzekeringstrofee voor beste fietsverzekering van België.

Een fietsverzekering van Yuzzu biedt dan ook aanzienlijke troeven:

Bij diefstal behoudt je (elektrische) fiets wel 2 jaar zijn aankoopwaarde;
Je betaalt geen franchise bij diefstal;
Zowel je eigen lichamelijke schade (zelfs als je deelneemt aan amateurskoersen zonder vergoeding) als materiële schade aan je fiets én je veiligheidsuitrusting zijn gedekt;
Ook de lichamelijke en materiële schade van je passagiers en vervoerde huisdieren wordt gedekt;
Je geniet overal in België en tot 50 km buiten onze landsgrenzen bijstand.

Uitgebreide dekkingen tegen een scherpe prijs: bereken je fietsverzekering

Pssstt: ben je al klant bij Yuzzu? Dan hebben we goed nieuws. Voor ieder nieuw contract dat je toevoegt, krijg je 2 maanden gratis! Onze Yuzzu Bonus geeft jou dus korting op de premie van je bijkomend contract gedurende het eerste jaar hiervan.

Ontdek al onze blogartikels!

Een heleboel interessante artikels staan op jou te wachten!

Toch nog even dit…

De fietsverzekering is een verzekeringsproduct niet-leven van Yuzzu nv en wordt afgesloten voor een periode van een jaar. Het verzekeringscontract wordt stilzwijgend vernieuwd tenzij je het minstens 3 maanden voor de vervaldag opzegt. Je kan een verzekeringsvoorstel krijgen via 02 505 67 00 of via www.yuzzu.be/nl/fietsverzekering/simulatie.
 
Lees zeker de infofiche, de algemene voorwaarden en de productkenmerken voordat je het contract ondertekent. Zo kom je meer te weten over de omvang van onze dekkingen, maar ook over hun beperkingen en eventuele uitsluitingen, zoals deze hieronder:
Bestuurdersverzekering: beperkt tot € 50.000 per schadegeval.
Diefstal: een gedeeltelijke diefstal is niet gedekt (bv. diefstal van onderdelen).
Materiële schade: schade door slijtage, roest, slecht onderhoud en gebruik dat niet conform is aan je fiets is niet gedekt.
Bijstand: beperkt tot België en 50 km voorbij de landsgrenzen.
Bij klachten kun je je wenden tot Yuzzu nv, Havenlaan 86C bus 117, 1000 Brussel. Mocht dit niet volstaan, dan kun je ook terecht bij de dienst Ombudsman van de Verzekeringen, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel. Je hebt ook altijd de mogelijkheid om de tussenkomst van een rechter te vragen. De producten van Yuzzu nv vallen onder het Belgisch recht.
 
Yuzzu nv is een verzekeringsonderneming toegelaten onder code 1455 voor de takken 1a, 3, 10a, 10b, 16, 17, 18 (K.B. 30-06-1996, B.S. 31-07-1996) en voor de takken 8, 9 en 13 (K.B. 22-05- 2000, B.S.16-06-2000) door de Nationale Bank van België.