De BA-verzekering voor je bestelwagen

Hoe beschermt de BA-verzekering jou?


Wie is beschermd?


De eigenaar van de bestelwagen
De passagiers
De persoon die je bestelwagen gebruikt

Waar ben je beschermd?


Onze burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering geldt in de landen die op je verzekeringsbewijs (groene kaart) staan. Je bent dus beschermd in België, een groot deel Europese landen en enkele landen daarbuiten.
 
Deze groene kaart krijg je trouwens pas nadat je contract ingaat en de eerste betaling is gebeurd.

Wat is allemaal beschermd?


Lichamelijke schade aan of overlijden van anderen
• Kosten verbonden aan alle lichamelijke letsels die anderen oplopen door een ongeval waarbij jouw bestelwagen in fout is. Met anderen bedoelen we niet alleen de inzittenden van de andere wagen, maar ook je eigen passagiers en zwakke weggebruikers.
• De vergoeding bij schadegevallen met lichamelijke schade is onbeperkt.
Materiële schade aan anderen
• We vergoeden materiële schade aan derden, passagiers van je bestelwagen worden ook als derden beschouwd.
Aansprakelijkheid bij gebruik van aanhangwagens
• Rij je met een aanhangwagen tot 750 kg in de categorie “Toerisme en Zaken of Gemengd Gebruik” en draagt die aanhangwagen dezelfde nummerplaat als de verzekerde bestelwagen? Dan is je burgerlijke aansprakelijkheid automatisch verzekerd.
• Is je aanhangwagen zwaarder dan 750 kg? Ook dan kan je bescherming krijgen voor deze aansprakelijkheid, op voorwaarde dat ons vraagt om ‘rijden met een aanhangwagen boven de 750 kg’ expliciet op te nemen in de Bijzondere Voorwaarden van je contract.
Gratis takeling bij een ongeval in België waarna je bestelwagen niet meer rijdt
• We takelen je wagen naar een Belgische garage en brengen jou en je passagiers terug naar huis of, indien mogelijk, naar je initiële bestemming.

Ik wil een BA-verzekering voor mijn bestelwagen!


Wat nu?


Benieuwd naar je premie bij Yuzzu? Bereken je premie snel en makkelijk in onze online simulator. Overtuigd? Je bent verrassend vlot verzekerd in 3 eenvoudige stappen:

STAP 1


Lees ons verzekeringsvoorstel (je ontvangen offerte) goed na. Als je ergens ontbrekende informatie moet invullen, hebben we dit telkens duidelijk voor je aangeduid.

STAP 2


Vergeet zeker niet de volgende documenten toe te voegen:
De inschrijvingsaanvraag (roze document)
• Dit document moet je volledig invullen en ondertekenen als het om een nieuwe inschrijving gaat of een wijziging van de inschrijving. Wij zorgen dan voor de inschrijving van je voertuig bij de Dienst voor Inschrijving van Voertuigen (DIV). Dat is alweer een zorg minder! Enkele dagen later ontvang je al je nummerplaat per post.
Het schadeattest
• Dit document vertelt ons hoeveel en welke schadegevallen je in de afgelopen 5 jaar gehad hebt. Je kan dit opvragen bij je huidige verzekeringsmaatschappij. Heb je de voorbije vijf jaar gebruik gemaakt van meerdere verzekeringsmaatschappijen? Dan moet je bij elk van hen een attest opvragen.

STAP 3


Of stuur alles per post naar Havenlaan 86c bus 117, 1000 Brussel.
Of kom langs in één van onze shops.

Vragen?


Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Breid je verzekering uit


Overzicht bestelwagenverzekering | Mini Omnium | Volledige Omnium | Vergelijking Omniumformules

Handige opties


Bestuurdersverzekering | Rechtsbijstand | Vervangwagen | Pechverhelping

Bereken gratis je gepersonaliseerde premie!

Pssstt: ben je al klant bij Yuzzu? Dan hebben we goed nieuws. Voor ieder nieuw contract dat je toevoegt, krijg je 2 maanden gratis! Onze Yuzzu Bonus geeft jou dus korting op de premie van je bijkomend contract gedurende het eerste jaar hiervan.

Toch nog even dit…

De bestelwagenverzekering is een verzekeringsproduct niet-leven van Yuzzu nv en wordt afgesloten voor een periode van een jaar. Het verzekeringscontract wordt stilzwijgend vernieuwd tenzij je het minstens 3 maanden voor de vervaldag opzegt. Je kan een verzekeringsvoorstel krijgen via 02 505 67 00 of via www.yuzzu.be/nl/bestelwagenverzekering/simulatie.
 
Lees zeker de infofiche, de algemene voorwaarden en de productkenmerken voordat je het contract ondertekent. Zo kom je meer te weten over de omvang van onze dekkingen, maar ook over hun beperkingen en eventuele uitsluitingen.

Bij klachten kun je je wenden tot Yuzzu nv, Havenlaan 86C bus 117, 1000 Brussel. Mocht dit niet volstaan, dan kun je ook terecht bij de dienst Ombudsman van de Verzekeringen, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel. Je hebt ook altijd de mogelijkheid om de tussenkomst van een rechter te vragen. De producten van Yuzzu nv vallen onder het Belgisch recht. 

Yuzzu nv is een verzekeringsonderneming toegelaten onder code 1455 voor de takken 1a, 3, 10a, 10b, 16, 17, 18 (K.B. 30-06-1996, B.S. 31-07-1996) en voor de takken 8, 9 en 13 (K.B. 22-05- 2000, B.S.16-06-2000) door de Nationale Bank van België.