Hoe verander ik mijn bestelwagenverzekering?

In België is het veranderen van bestelwagenverzekering aan strenge wetten gebonden. Het is altijd verplicht om een aangetekende opzegbrief te sturen naar je verzekeraar. Bovendien kan je slechts in bepaalde gevallen en onder bepaalde voorwaarden veranderen van bestelwagenverzekering en dien je rekening te houden met de vastgestelde termijnen. Hieronder zie je vijf gevallen waarin het is toegestaan om van verzekering te veranderen.

1. Ik wil van bestelwagenverzekering veranderen terwijl ik via internet of per e-mail net een contract heb afgesloten bij een verzekeringsmaatschappij:


In dit geval beschik ik over 14 kalenderdagen, geteld vanaf de dag van ontvangst van mijn contract door de verzekeraar, om hem een opzegbrief te sturen en om vervolgens te veranderen van bestelwagenverzekering. Let op: dit geldt niet als zich in deze 14 dagen een schadegeval voordoet. In dat geval kan ik mijn bestelwagenverzekering niet meer opzeggen.

2. Mijn huidige contract eindigt en ik wil veranderen van bestelwagenverzekering:


Het is altijd mogelijk om van verzekeraar te veranderen als je huidige contract afloopt. Let op: in dit geval moet ik minstens 3 maanden voor de vervaldatum van mijn huidige contract een opzegbrief versturen.

3. Ik wil naar aanleiding van een ongeluk mijn bestelwagenverzekering wijzigen:


Als ik betrokken geweest ben bij een ongeluk, ongeacht of ik er verantwoordelijk voor was, kan ik altijd veranderen van bestelwagenverzekering. Let op: als dit het geval is moet ik deze aanvraag uiterlijk 1 maand na de datum van schadevergoeding en/of weigering van schadevergoeding versturen.

4. Mijn huidige verzekeraar verhoogt zijn tarieven en nu wil ik mijn bestelwagenverzekering wijzigen:


Ik heb onlangs een brief van de verzekeraar ontvangen waarin een tariefwijziging of wijziging van de algemene voorwaarden wordt aangekondigd. In dat geval beschik ik over 3 maanden, vanaf de ontvangstdatum van de post, om een opzegbrief aan mijn verzekeraar te sturen en mijn bestelwagenverzekering stop te zetten. Let op: dit is niet geldig als ik verantwoordelijk ben voor de tariefverhoging (bijvoorbeeld omdat mijn bonus-malus is gestegen als gevolg van een ongeluk door mijn schuld, of als deze stijging te maken heeft met een wijziging in mijn contract (bijvoorbeeld, als ik van domicilie of voertuig ben veranderd).

5. Ik heb mijn voertuig doorverkocht. Nu wil ik mijn bestelwagenverzekering stopzetten:


In dit geval moet ik mijn verzekeraar zo snel mogelijk inlichten. Het contract wordt ten laatste 10 dagen na ontvangst van je brief stilgelegd en ontbonden op de vervaldatum. Let op: als ik een eenvoudige wisseling van voertuig doe, dan kan ik niet veranderen van burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering voor het eind van mijn contract. Als ik dit wens, kan ik wel opties toevoegen of verwijderen (Omniumverzekeringrechtsbijstand), etc.

Zin om van bestelwagenverzekering te wisselen en te genieten van onze beste tarieven? Vraag dan online een gratis offerte aan, zonder verplichtingen. Je kan ook telefonisch contact met ons opnemen (02/5056700).