10 tips om te besparen op je autoverzekering

10 tips om te besparen op je autoverzekering

Tip 1: Kies een online autoverzekering


Een online autoverzekering biedt je even goede dekkingen en opvolging als een klassieke verzekering, maar dan zonder tussenpersonen. Daardoor heeft een online verzekeringsmaatschappij minder kosten, wat resulteert in een goedkopere autopremie. Logisch, toch?
 

Tip 2: Zoek een autoverzekering die rekening houdt met het aantal kilometers dat jij rijdt


Met een kilometerverzekering krijg je een korting op je autoverzekering afhankelijk van het aantal km dat je jaarlijks aflegt. Hoe minder kilometers jij rijdt, hoe meer korting. Lees hier hoeveel korting jij van Yuzzu mag verwachten.
 

Tip 3: Vind een verzekering die jouw voorzichtig rijgedrag beloont


Bij de berekening van je autoverzekeringspremie houden verzekeringsmaatschappijen rekening met het aantal ongevallen dat je veroorzaakt hebt in de voorbije jaren. Die berekening verschilt van maatschappij tot maatschappij. Voorzichtig rijden loont dus altijd!
 
Bij Yuzzu hanteren we trouwens niet langer het klassieke bonus-malus systeem, maar houden we rekening met:
het aantal jaren dat je verzekerd was in de voorbije 5 jaar
het aantal ongevallen in fout in de voorbije 5 jaar
het aantal jaren vanaf je laatste ongeval in fout in de voorbije 5 jaar
Bovendien belonen we voorzichtige bestuurders met een safe driver bonus. Rijd je al meer dan 10 jaar en heb je geen ongeval in fout gehad in de afgelopen 5 jaar? Dan telt je eerste ongeval in fout niet mee en blijft de premie van je burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering van je autoverzekering ongewijzigd!
 

Tip 4: Vergelijk de franchise


Een ‘franchise’ of ‘vrijstelling’ is het bedrag je zelf nog moet betalen bij een schadegeval. Hoeveel dat bedrag is, wordt vastgelegd in je verzekeringscontract. Hoe hoger de franchise, hoe lager je autoverzekeringspremie zal zijn.
 
Kies je voor een lagere prijs voor je autoverzekering door je vrijstelling te verhogen? Vergeet dan dus niet dat het deel dat je zelf betaalt bij een schadegeval hoger is.
 

Tip 5: Zoek een verzekering die bij jouw auto past


De premie van je autoverzekering kan sterk variëren in functie van het model van je wagen en de kracht van je motor. Sommige modellen kunnen immers harder rijden of worden vaker gestolen, wat de premie omhoogstuwt. Anderzijds kunnen verzekeringsmaatschappijen ook kortingen toekennen in functie van je model of opties. Bij Yuzzu kan je bijvoorbeeld tot 35% korting krijgen voor elektrische wagens, en tot 5% als je wagen minstens twee verschillende rijhulpsystemen telt.
 

Tip 6: Vermijd packages


Verzekeringspakketten lijken op het eerste gezicht voordelig. Vaak bevatten ze evenwel opties die jij helemaal niet nodig hebt maar die de prijs van je verzekering wel de hoogte in kunnen jagen, zoals bijvoorbeeld bijstand in het buitenland. Bij Yuzzu kan je jouw verzekering helemaal op jouw persoonlijke situatie afstemmen, zodat je nooit te veel betaalt.
 

Tip 7: Kies de juiste omnium


Niet iedereen heeft een volledige omniumverzekering nodig. Daarom kan je bij Yuzzu naast je burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering kiezen uit drie verschillende types omniumverzekering in functie van je noden en de leeftijd van je wagen:
Mini Omnium: beschermt je tegen glasbreuk, brandschade, schade door natuurkrachten, schade door contact met dieren en schade door inbraak en diefstal. Aangeraden voor wagens ouder dan 5 jaar.
Omnium Essentium: deze formule bevat alle dekkingen van een Mini Omnium én je krijgt een vergoeding bij totaalverlies van je wagen. Aangeraden voor wagens ouder dan 3 jaar.
Volledige Omnium: deze formule bevat alle dekkingen van een Omnium Essentium én je bent verzekerd voor schade door vandalisme, een ongeval in fout en een ongeval waarbij de tegenpartij vluchtmisdrijf pleegt. Aangeraden voor wagens jonger dan 3 jaar.
 

Tip 8: Volg de promoties en kortingen op


Verzekeringsmaatschappijen pakken regelmatig uit met tijdelijke promoties die het verschil kunnen maken. Bekijk hier de lopende promoties voor onze autoverzekering. Bij Yuzzu kan je zelfs op een extra korting rekenen als je al klant bent bij Yuzzu. Voor ieder nieuw contract dat je toevoegt, krijg je namelijk twee maanden gratis tijdens het eerste jaar van het bijkomend contract!
 

Tip 9: Betaal jaarlijks


Door je autoverzekeringspremie jaarlijks te betalen in plaats van maandelijks, vermijd je administratieve kosten.
 

Tip 10: Vergelijk premies op gespecialiseerde websites


Nu je weet waar je op moet letten bij het afsluiten van een autoverzekering, hoef je niet te aarzelen om de autopremies van verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken op gespecialiseerde vergelijkingswebsites. Opgelet, dat je in dit geval wel gelijkwaardige dekkingen met elkaar vergelijkt.

Bereken gratis je gepersonaliseerde premie!

Pssstt: ben je al klant bij Yuzzu? Dan hebben we goed nieuws. Voor ieder nieuw contract dat je toevoegt, krijg je 2 maanden gratis! Onze Yuzzu Bonus geeft jou dus korting op de premie van je bijkomend contract gedurende het eerste jaar hiervan.

Ontdek al onze blogartikels!

Een heleboel interessante artikels staan op jou te wachten!