De fietsverzekering van Yuzzu

Door Decavi uitgeroepen tot beste fietsverzekering 2021

Wist je trouwens dat de flexibele fietsverzekering van Yuzzu een Decavi-trofee 2021 won in de categorie mobiliteit?

Jaarlijks belonen de Decavi-trofeeën de verzekeringsproducten die zich onderscheiden door hun kenmerken en hun innovatie. Ontdek in het persbericht van Decavi zelf waarom zij de Yuzzu-fietsverzekering op 28 april 2021 uitriepen tot winnaar van de 8 inzendingen in de categorie fietsverzekeringen.

Of lees hieronder meer over de beste fietsverzekering van 2021…


Kies de opties die bij jou passen


Als fietser draag je al bescherming, zoals een fietshelm en aangepaste kledij. Maar wat als je toch gewond raakt, je fiets wordt gestolen of je staat langs de kant van de weg met een lege batterij in je elektrische fiets? In dat geval kan je rekenen of de fietsverzekering van Yuzzu, flexibel samengesteld met de opties die jij nodig hebt:

1. Een fietshelm is niet voldoende. Jij wil jezelf en je gezin optimaal beschermen op de fiets.
Dan is de bestuurdersverzekering iets voor jou. Ze dekt niet alleen jouw lichamelijk letsel bij een fietsongeval tot € 50.000 per persoon, maar ook dat van je passagiers, zoals je zoontje in het kinderzitje of je huisdier. Uiteraard geldt als voorwaarde dat je de wetgeving naleeft. Zelfs je beschermingsuitrusting, zoals je helm of fietskleren, zijn gedekt zonder franchise.

Deze dekking geldt overal ter wereld, ook op een huurfiets tijdens je vakantie. En wil je ook je gezinsleden dekken, dan kan dat.


2. Je stalen ros is je trots. Je mag er niet aan denken dat dat gestolen wordt.
Niets zo vervelend als een gestolen fiets, zeker net voor een uitstap met de wielerclub. Een diefstalverzekering van Yuzzu verlicht gelukkig de pijn, want bij diefstal vergoeden we de volledige waarde van je fiets in de eerste 2 jaar.

Ook deze dekking geldt overal ter wereld.


3. Je fiets moet altijd in zijn oorspronkelijke staat hersteld kunnen worden, ook na schade.
Op de trappers is een ongeval snel gebeurd. Met de dekking materiële schade hoef je je geen zorgen te maken over schade aan je fiets, na bijvoorbeeld een valpartij. Die neemt Yuzzu immers voor zijn rekening. En zelfs je vaste accessoires zijn gedekt tot € 100.

Ook tegen materiële schade ben je overal ter wereld gedekt.


4.     Pech komt altijd ongelegen, zeker wanneer je met de fiets naar het werk pendelt.
Met de bijstand voor fietsers kom je zorgeloos op je bestemming, wat er ook gebeurt. Zit je even zonder fiets door pech? Dan vergoeden we de kosten van een huurfiets tot € 100. Of is een lege batterij de spelbreker? Ook dan kan je op onze bijstandsverzekering rekenen, in België en tot 50 km over de grens.

Wil je ook fietsersbijstand voor je gezinsleden? Ook dat is mogelijk.
 

Amateurwielrenner, pendelaar of recreatief fietser? In enkele klikken heb je onze verrassend eenvoudige online simulatie ingevuld en stel je flexibel je eigen fietsverzekering samen. Het is gratis en zonder verplichting.

Nog een vraagje? Contacteer ons snel en eenvoudig via ons online contactformulier, bel ons of ga langs in een van onze shops. Dan gaan we verder voor jou.

(*) Beoordeling klantentevredenheid door Yuzzu-klanten, ongeacht hun product, via Ekomi (Customer Satisfaction 2021). In 2021 kreeg Yuzzu een klantentevredenheidsscore van 4,48/5 van 4.678 ondervraagde Yuzzu-klanten.

Uitgebreide dekkingen tegen een scherpe prijs: bereken je fietsverzekering

Pssstt: ben je al klant bij Yuzzu? Dan hebben we goed nieuws. Voor ieder nieuw contract dat je toevoegt, krijg je 2 maanden gratis! Onze Yuzzu Bonus geeft jou dus korting op de premie van je bijkomend contract gedurende het eerste jaar hiervan.

Toch nog even dit…

De fietsverzekering is een verzekeringsproduct niet-leven van Yuzzu nv en wordt afgesloten voor een periode van een jaar. Het verzekeringscontract wordt stilzwijgend vernieuwd tenzij je het minstens 3 maanden voor de vervaldag opzegt. Je kan een verzekeringsvoorstel krijgen via 02 505 67 00 of via www.yuzzu.be/nl/fietsverzekering/simulatie.
 
Lees zeker de infofiche, de algemene voorwaarden en de productkenmerken voordat je het contract ondertekent. Zo kom je meer te weten over de omvang van onze dekkingen, maar ook over hun beperkingen en eventuele uitsluitingen, zoals deze hieronder:
Bestuurdersverzekering: beperkt tot € 50.000 per schadegeval.
Diefstal: een gedeeltelijke diefstal is niet gedekt (bv. diefstal van onderdelen).
Materiële schade: schade door slijtage, roest, slecht onderhoud en gebruik dat niet conform is aan je fiets is niet gedekt.
Bijstand: beperkt tot België en 50 km voorbij de landsgrenzen.
Bij klachten kun je je wenden tot Yuzzu nv, Havenlaan 86C bus 117, 1000 Brussel. Mocht dit niet volstaan, dan kun je ook terecht bij de dienst Ombudsman van de Verzekeringen, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel. Je hebt ook altijd de mogelijkheid om de tussenkomst van een rechter te vragen. De producten van Yuzzu nv vallen onder het Belgisch recht.
 
Yuzzu nv is een verzekeringsonderneming toegelaten onder code 1455 voor de takken 1a, 3, 10a, 10b, 16, 17, 18 (K.B. 30-06-1996, B.S. 31-07-1996) en voor de takken 8, 9 en 13 (K.B. 22-05- 2000, B.S.16-06-2000) door de Nationale Bank van België.